Friday, 20 May 2011

Bánh quy lưỡi mèo - Langues des chats

lưỡi mèo vằn vện, tham ăn nên nặn bánh thiệt dày,
 mèo nào mà có lưỡi mập thế này chắc cũng hơn 30kg

sáng nay ở nhà một mình buồn thui chi bằng mang mấy ly lòng trắng trứng dư dùng từ mấy ngày trước ra làm vài chiếc bánh quy lưỡi mèo. Có bánh quy, vừa xem takashi's castle vừa có thứ nhai nhóp nhép cũng vui miệng. Nhất là bánh quy kiểu pháp cơ.

Công thức tiếng việt tham khảo từ blog chị rùa Khai Tâm, ở đây nhé

hai bé ra lò đầu tiên

home alone this morning. There's nothing to do than bring some leftover eggs white from few days ago and bake some cookies. With cookies, takashi's castle hour would be more enjoyable. Especially it's french cookies


langues des chats

1/2 cup (1 stick) unsalted butter, room temperature
1/2 cup sugar
1 tsp vanilla
pinch of salt
2 egg whites
1 cup all purpose flour, sifted
melted chocolate

Preheat oven to 400°F. Lightly butter baking sheet, dust with flour, shaking off excess or use greaseproof paper / spray. Set aside.
Cream butter and sugar in large bowl until light and fluffy. Add vanilla and salt and beat well.
Beat in egg whites one at a time.
Mix in flour.
Spoon mixture into pastry bag fitted with 1/2-inch plain tip.
Holding bag straight up, pipe flat strips onto sheet in 3-inch lengths, spacing 1 inch apart.

Bake until edges of cookies are lightly browned, about 10 to 15 minutes.
Let cookies cool down then use melt chocolate to draw zig zag on your cookies.

happy baking!

mẻ lưỡi mèo dài có vài chú ốc vòng xinh xinh

bánh nguội, chocolate cứng lại cho vào hộp kín để dành vừa xem  tivi
vừa nhai nhóp nhép

No comments:

Post a Comment