hôm nay thấy siêu thị bán một bịch bún gạo trụng sẵn, bee mua về, lục lọi trong trí nhớ để xào món bún xào chay của má. Chừng 70gr bún đã trụng rồi, cũng bắp cải bào và giá đỗ một nắm tay to, cho thêm nửa củ cà rốt, đậu que và dăm lát thịt nguội xắt sợi. Cũng ra một dĩa bún, cũng nước chấm tương ớt cay xòe nhưng vẫn thấy thiêu thiếu chút gì đó. Tình thương của mẹ.
ham and vegetable stir fried vermicelli noodles
- 70g rice vermicelli noodles, ready to cook
- 2 tsp vegetable oil
- 4 slices ham, cut into batons
- 1/2 carrots, peeled, cut into batons
- a handful punch of fresh spring sprout
- 5 green beans, topped, halved
- 1 garlic cloves, crushed
- a bit white cabbage, thinly cut
- 2 tbs water
- tbsp soy sauce
- carrot, cabbage, beans and garlic to the wok and stir-fry for 2 minutes. Add water covered, for 1-2 minutes or until beans are bright green and tender crisp.
- Heat the oil in a large wok over high heat. Add the
- Add the noodles, ham, spring sprout, soy sauce and season and then toss until well combined and heated through.
No comments:
Post a Comment