Friday 13 May 2011

Red velvet cupcakes with butter cream frosting and roses marzipan



Tuần trước anh chồng ở abu dhabi ghé nhà chơi được 3 ngày cuối tuần. Đến lúc về, bee gói ghém cho bác ấy 8 chiếc cupcake cà rốt về nhà ăn cho đỡ ghiền hương vị bánh nướng home - made. Thế là bỗng chốc trong một đêm, bao nhiêu ước mơ và tiền của gom lại, biến thành cái quả ''quyết tâm trở thành  một chuyên gia ''bánh cốc''''

Mẻ bánh cốc thứ tư bee làm là red velvet cupcakes. 

Công thức chuẩn của red velvet cake là dùng lớp phủ bằng kem phô mai. Tối trời lại ngại ra đường nên bee đã dùng kem bơ thay thế, ngon không kém. Lần sau bee sẽ làm kem phô mai để so sánh hương vị khi kết hợp với bánh khác biệt như thế nào.

Trang trí bằng hoa hồng marzipan ngọt ngọt thơm thơm hương hạnh nhân. 

Cách làm cũng tương tự như nướng cupcakes căn bản. Thành phần nguyên liệu khá đơn giản nên bee viết bằng tiếng Anh nhé.



Last week, a very special guest came over and stay with us over the weekend. He loved my home-made cake and asked if he could bring them home. How sweet was that? Of course i felt more than happy to pack him 8 carrot cupcakes. Then suddenly in one night, I have a dream to become an expert in cupcakes. Common! Everybody has a dream!

My 4th cupcakes would be red velvet cupcakes. 

The standard recipe is to use cream cheese frosting. I don't have cream cheese and it was quite dark to get it from the shop by the time I decided to bake, I used butter cream instead. It was not too bad tho'. However, I will use cream cheese frosting next time to taste the difference for sure.

Red velvet cupcakes

2 1/2 cups all-purpose flour
1 1/2 cups sugar
1 teaspoon baking soda
1 teaspoon salt
1 teaspoon cocoa powder
1 1/2 cups vegetable oil
1 cup buttermilk, room temperature
2 large eggs, room temperature
2 tablespoons red food coloring
1 teaspoon white distilled vinegar
1 teaspoon vanilla extract

Cream cheese frosting
1 pound cream cheese, softened
2 sticks butter, softened
1 teaspoon vanilla extract
4 cups sifted confectioner sugar

If you wanna use butter cream, here it is
1 cup soften butter
1 cup confectioner sugar

Decorated with marzipan roses 


No comments:

Post a Comment